Zonnepanelen

Zonnepanelen

1. HOE WERKT HET?


Zonne installaties kennen voor ons geen geheimen meer. Fotovoltaïsche panelen, of PV-panelen bestaan uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Een zonnecel is een dun plaatje van silicium met een negatieve lading aan de bovenzijde en een positieve lading onderaan. Silicium, afkomstig van zand, is een heel goede geleider wanneer er licht op valt. Bij lichtinval bewegen zich elektronen tussen de 2 zijden van de cel. Deze beweging vormt gelijkstroomelektriciteit, De opgewekte gelijkstroom wordt door een omvormer omgezet in 230V wisselstroom. Die energie kan men direct gebruiken, of indien ze niet nodig is, over de bestaande teller aan het net teruggeleverd. Deze geleverde propere zonne-energie verbruikt geen fossiele brandstof en is bovendien gratis! Er zijn meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht zou denken. Wij ontwerpen, vervaardigen en monteren systemen op maat, om elke situatie van een oplossing te voorzien.

De zonnepanelen zetten de  zonne-energie om in gelijkstroom. Deze gelijkstroom wordt via een kabel geleid naar de omvormer die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die u afneemt via de stopcontacten. De  wisselstroom wordt geleid naar de groenestroomteller die de geproduceerde groene stroom meet. Wanneer de panelen niet het volledige verbruik kunnen dekken, wordt de overige elektriciteit van het net gehaald. Indien ze echter meer leveren dan nodig, zal de energieteller terugdraaien.

Hoe wordt het gemonteerd?

 

Montage op hellend dak: Dakhaken worden bevestigt aan het dakgebinte, waarop lange aluminium profielen worden gemonteerd. De zonnepanelen worden met klemhaken bevestigd op 2 rijen profielen.

Wat brengt het op?

ONAFHANKELIJKHEID

Met de aankoop van zonnepanelen koopt u onafhankelijkheid. U wordt uw eigen energieproducent: directeur, eigenaar en baas over uw eigen energiecentrale, uw stroomrekening en uw portemonnee. Het maakt niet meer uit of de energieprijzen stijgen. U gebruikt uw eigen duurzame stroom. In tegendeel,…als de prijs van elektriciteit stijgt, verdienen de panelen zichzelf nog sneller terug – los van eender welk subsidiebeleid.

ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Met slechts 10m² zonnepanelen vermindert u uw ecologische voetafdruk  met 1 ton aan CO2 per jaar. Zonnepanelen helpen ons in het halen van de 20/20/20 doestelling en brengen geen vervuiling van fossiele brandstoffen met zich mee. Help ons de aarde leefbaar te houden voor onze kinderen en kleinkinderen.

SNELLE TERUGVERDIENTIJD

Ondanks het terugschroeven van de groenestroomcertificaten, is een zonnepaneel installatie nog steeds terugverdient in minder dan 10 jaar! De afgelopen jaren is de kostprijs van elektriciteit jaarlijks met 5% toegenomen. Volgens een recente studie op Europees niveau zal de kostprijs van energie met 40% gestegen zijn tegen 2015. De belangrijkste oorzaken daarvoor zijn de kosten voor de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk en de steeds schaarser wordende fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Daarbij komt, dat het merendeel van de energieprijs uit belastingen bestaat en in het huidige economische klimaat is het niet bepaald te verwachten dat die naar beneden gaan.