Zonnepanelen

Gespecialiseerd in zonnepanelen

Gepassioneerd door elektriciteit en gefascineerd door duurzame technieken met behulp van natuurlijke bronnen heb ik me extra verdiept in het installeren van zonnepanelen. Wanneer u dus overweegt om uw woning van zonnepanelen te voorzien, bent u bij Brutyn Technics absoluut aan het juiste adres.

Ik werk enkel met de beste kwaliteit van gerenommeerde merken zoals Bisol, Rec Solar, Van der Valk Solar Systems, SMA Solar en Schletter, die volledig aan de Europese normen voldoen.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom. Dankzij een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom. Met andere woorden: de stroom die u daadwerkelijk in huis gebruikt.

De wisselstroom wordt geleid naar de groenestroomteller die de geproduceerde groene stroom meet. Wanneer de panelen het volledige verbruik niet kunnen dekken, wordt de overige elektriciteit van het net gehaald.

Zonnepanelen worden vaak gebruikt voor de verwarming van het sanitaire water en ook de combinatie met een warmtepomp wordt steeds meer ingezet.

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Om dit te bepalen, kom ik graag bij u langs om u het nodige advies te geven en de voor- en nadelen met u te bespreken.

De grootste troeven

Hoewel de terugdraaiende teller niet langer van toepassing is, blijven zonnepanelen een uiterst interessante investering. En dit om deze redenen:

  • Met de aankoop van zonnepanelen, bent u minder afhankelijk van het elektrische netwerk, wat u een flink financieel voordeel oplevert. De energieprijzen swingen de pan uit, maar door zelf deels in uw eigen energie te voorzien kunt u dus behoorlijk wat uitsparen.
  • Een zonnepaneelinstallatie verdient zichzelf terug in minder dan 10 jaar. Vaak zelfs al na amper 6 jaar. Bovendien heeft u momenteel nog steeds recht op premies wanneer u beslist om te investeren in zonne-energie.
  • Fotovoltaïsche panelen van kwalitatieve merken hebben een lange levensduur van minstens 25 jaar. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, doen de waarde van uw woning stijgen en zijn bijna overal te plaatsen.
  • Door het gebruik van zonnepanelen vermindert u uw ecologische voetafdruk. In vergelijking met bijvoorbeeld gas is de CO2-uitstoot van zonne-energie ongeveer 10 tot 30 keer lager.

Bent u overtuigd? Neem dan snel contact op en laat een gratis, vrijblijvende offerte opmaken.

Vragen? Contacteer ons vrijblijvend

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.